Zie Er Voortreffelijk Uit Met Deze Make-Up Tips

Welke make-up past bij mijn bril? Dat vragen veel vrouwen zich af. Als brildrager moet je met een aantal dingen rekening houden. Opmaken is voor brildragers vaak lastiger dan voor niet-brildragers. Je moet beter letten op de kleuren die je gebruikt en ook het aanbrengen van make-up kan wat ingewikkelder zijn.

Houd rekening met je brilsterkte

Waar je verder nog rekening mee dient te houden is de brilsterkte. ‘Plusglazen’ zorgen voor een vergrotend effect, zodat de make-up duidelijker zichtbaar wordt. ‘Minglazen’ veroorzaken juist een tegengesteld effect, waardoor de make-up minder naar voren komt.

Pas op voor schaduw

Wie een bril draagt weet dat er een schaduw ontstaat onder je ogen. Hierdoor kunnen kringen en wallen dieper lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Deze kun je het beste camoufleren. Gebruik hiervoor een highlighter in een kleur die een tint lichter is dan je huid.

Een bril verbergt oogmake-up ook gedeeltelijk waardoor je er best iets meer op mag doen dan wanneer je geen bril zou dragen. Weet wel dat overdaad schaadt, teveel make-up is nooit mooi. Vooral bij oversized brillen kun je beter wat terughoudend zijn met make-up.

Welke Bril Past Bij Jouw Make-Up? – KLIK HIER

Passende oogschaduw bij je bril en je ogen

De kleur van je bril moet bij je ogen passen. Je oogschaduw is daar ook weer een onderdeel van.

Kijk allereerst naar de kleur van je ogen. Grofweg kun je brildragers op oogkleur in vijf groepen indelen. Bij elke groep kan worden vastgesteld welke kleuren monturen hier het beste bij passen. Zie hiervoor het kleuroverzicht hieronder. Contrast is daarbij belangrijk. Zo laat een zwart montuur bijvoorbeeld blauwe ogen stralen en is een violet kleurig montuur heel geschikt bij bruine ogen.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor oogschaduw. Kies dus nooit dezelfde kleur oogschaduw als je oogkleur. Maar, en dat is een extra aandachtpunt voor brildragers, kies ook nooit dezelfde kleur oogschaduw als de kleur van je montuur! Kies dan één van de andere kleuren uit het kleuroverzicht of kies in ieder geval een lichtere of donkere kleur dan je montuur. Bij een bruin montuur kun je voor je oogschaduw bijvoorbeeld een beige tint nemen.

Het kleuroverzicht hieronder is ook handig wanneer je online brillen gaat passen!

Vergeet je wenkbrauwen niet

Als je een bril draagt is het belangrijk om even goed naar je wenkbrauwen te kijken. Het staat het best als de wenkbrauwen (in ieder geval gedeeltelijk) zichtbaar zijn. Zorg dat ze netjes in vorm zijn. Epileer de verdwaalde haartjes of laat een schoonheidsspecialiste dit voor je doen. Kale plekjes kun je met een wenkbrauwpotlood bijkleuren. Het mooist is het als je wenkbrauwen ongeveer in dezelfde vorm lopen als de bovenkant van je montuur. Bij een grote bril kan het zijn dat de wenkbrauwen achter de brillenglazen vallen. Let er dan op dat de sterkte van je glazen de haartjes kunnen vergroten.

Wat doe je met eyeliner en mascara?

Als je eyeliner gebruikt kun je eenvoudig de volgende ‘regel’ toepassen: Bij een dun montuur kun je het best een smal lijntje eyeliner langs je wimperrand aanbrengen. Bij een dikker montuur mag de eyeliner dikker worden aangebracht langs je bovenste wimperrand.

Bij het gebruik van mascara moet je er op letten dat je wimpers het brilglas niet raken. Verder kun je met mascara je ogen extra laten opvallen achter je bril en sprekende ogen zijn natuurlijk altijd prachtig! Gebruik eventueel een wimperkruller voor extra effect.

Je lippen en wangen als finishing touch

Ons advies: experimenteer naar hartelust met lipstick. Een felle kleur maakt het gezicht van de brildrager helemaal af. Zeker als je iemand bent die niet kiest voor uitbundige oogmake-up kun je bijvoorbeeld een warmoranje of dieprode kleur je lippen in het middelpunt van aandacht zetten.

Rouge kun je het beste de rand van het brilmontuur laten volgen. Begin in het midden van de wang en trek het richting de slaap. Zorg ervoor dat de bril en de rouge elkaar niet raken.

Welke Bril Staat Je Goed? – PAS HIER

Ben je een ‘bijziende brildrager’? (‘min-glazen’)

Je ogen lijken kleiner achter de brilglazen. Gebruik lichtere oogschaduw, het liefst met glanseffect. Je ogen vallen daardoor minder weg achter het montuur en vallen beter op.  Verder zou je een lichte concealer onder je ogen kunnen gebruiken, waardoor je de schaduw van je bril tegengaat.

Als je toch donkere oogschaduw wilt gebruiken, doe dan in ieder geval highlighter in je binnenste ooghoek. Tenslotte zorgt een lijntje met een wit oogpotlood op je waterlijn onder je ogen ervoor dat je ogen groter lijken.

Krul je wimpers eventueel met een wimpertang en zet ze vervolgens aan met meerdere laagjes donkere mascara.

Ben je een ‘verziende brildrager’? (‘plus-glazen)

Jouw ogen worden vergroot door je brilglazen. Ben dan extra secuur bij het aanbrengen van oogmake-up. Foutjes vallen namelijk meer op. Kies voor een klein laagje mascara met een verlengende formule. Mascara die je wimpers meer volume geven klonteren namelijk gemakkelijker. Ben je gezegend met mooie lange wimpers? Het kan zijn dat je de wimpers tegen het brilglas aan voelt. Dit probleem kun je eenvoudig oplossen met een wimpertang waarmee je wimpers omhoog krult.

Eyeliner kun je ook inruilen voor een oogpotlood waarmee je iets zachtere lijntjes kunt tekenen. Zet een streepje bruine of grijze oogschaduw lang de wimperlijn en vervaag dit een beetje met een wattenstaafje voor een minder ‘hard’ effect.

Als je hele sterke glazen hebt, kan het soms lijken of je ogen heel groot en bol zijn. In dat geval zou je het best kunnen kiezen voor een donkere kleur oogschaduw. Bijvoorbeeld donkerbruin, donkerpaars of donkergrijs.

Door de uitvergroting worden onregelmatigheden en schaduwen versterkt. Je kunt onder je ogen concealer aanbrengen om oneffenheden minder te accentueren.

Zin Om Online Brillen Te Passen? KLIK HIER

Gebruik een make-up bril

Er zijn speciale make-up brillen te koop voor vrouwen die zonder bril niet voldoende kunnen zien om hun make-up  aan te brengen. De make-upbril is een bril waarvan je de glazen apart kunt wegklikken. Hierdoor kun je telkens één oog opmaken.

Heb je geen make-up bril thuis? Werk dan in kleine stappen. Breng een dun laagje make-up aan, zet je bril op en kijk naar het resultaat. Teveel make-up? Met een wattenstaafje vervaag je eenvoudig de kleuren.