• welke bril past bij je gezicht

Welke van de 5 onderstaande gezichtsvormen heb jij?

Als je een nieuwe bril uitzoekt is het verstandig om rekening te houden met je gezichtsvorm. “Welke bril past het beste bij mijn gezicht” is wat je je afvraagt. Het vinden van de perfecte bril is soms best lastig. Om het je iets makkelijker te maken zetten we per gezichtsvorm een aantal tips op een rijtje gezet. We onderscheiden hieronder 5 verschillende gezichtsvormen. Ervaar dat soms een beetje hulp wel handig is!

Heb je een hoekig gezicht?

Een hoekig gezicht lijkt lang en vierkant: het voorhoofd, de wangen en de kin hebben dezelfde breedte. Voorhoofd en kaken hebben sterke hoeken. Welk montuur moet ik kiezen? Voor een hoekig gezicht worden meestal ronde brillen of ovale brillen aanbevolen. Door te kiezen voor een half randloze bril of met een (half) transparant montuur, ogen je gelaatstrekken zachter.

Tips voor een hoekig gezicht

Pas Hier Brillen voor een Hoekig Gezicht

Heb je een rond gezicht?

Een rond gezicht is een vol gezicht met een ronde kin en haarlijn. Het breedste punt van het gezicht zit ter hoogte van de wangen en de ogen en het smalste punt is het voorhoofd en de kin. Welk montuur moet je dan kiezen? Om de ronde vormen van het gezicht te breken, zijn rechthoekige brilmonturen over het algemeen een goed idee. Je kunt ook brillen kiezen die breder zijn aan de bovenkant dan aan de onderkant.

Tips voor brildragers met een rond gezicht

  • Hoekige lijnen maken een rond gezicht langer

  • Zorg dat de bril aan de onderkant net boven de jukbeenderen komt

  • Een rechthoekige bril maakt je gezicht minder rond

Pas Hier Brillen voor een Rond Gezicht
bril voor ovaal gezicht

Heb je een ovaal gezicht?

De kenmerken van een ovaal gezicht zijn lang en smal. Het voorhoofd en de kin zijn smaller in tegenstelling tot de wangen die breder lijken. De kaaklijn is iets smaller dan de breedte van je gezicht ter hoogte van je slapen. Welk montuur moet ik dan kiezen? Een ovaal gezicht is relatief lang en smal. Sommigen beweren dat een ovaal gezicht overeenkomt met de ideale proporties. Een ovaal gezicht vergemakkelijkt de selectie van monturen, omdat je alle modellen kunt dragen. Maar ja, meer keuze is natuurlijk niet altijd gemakkelijker.

Tips voor brildragers met een ovaal gezicht

  • Een vlinderbril versterkt je de gezichtscontouren

  • Zorg dat de breedte van de bril net zo breed is als je gezicht

Pas Hier Brillen voor een Ovaal Gezicht
welke bril past bij hartvormig gezicht

Heb je een hartvormig gezicht?

De kenmerken van een hartvormig gezicht zijn dat het gezicht het breedst is ter hoogte van de wangen en versmalt naar de kin toe. Welk montuur moet ik dan kiezen? Meestal worden wayfarer monturen aanbevolen. Maar probeer gerust ook eens hoekige monturen.

Tips voor brildragers met een hartvormig gezicht

  • Een breder montuur dan je voorhoofd zorgt voor balans

  • Vermijd details aan de bovenkant van de bril

  • Een wayfarer montuur past perfect bij deze gezichtsvorm

Pas Hier Brillen voor een Hartvormig Gezicht
welke bril past bij hartvormig gezicht

Heb je een langwerpig gezicht?

Een langwerpig gezicht is een lang en meestal smaller gezicht met over het algemeen hoge jukbeenderen. Meestal in combinatie met een langere neus en een hoger voorhoofd. Bij een lang gezicht passen grotere monturen en ronde brillen. Een pilotenbril zal je vast ook goed staan! Dit type brillen brengt je gezicht in balans. Om te voorkomen dat je gezicht optisch juist langer wordt moet je er goed op letten dat de brillenpootjes in het midden van je brilmontuur zitten.

Tips voor brildragers met een langwerpig gezicht

  • Kies voor een grote bril bij deze gezichtsvorm met het liefst een enigszins ronde vorm. Dit maakt je uitstraling minder ‘streng’

  • Een pilotenbril kan ook voor een verrassend accent zorgen

Pas Hier Brillen voor een Langwerpig Gezicht
2018-08-21T12:01:05+02:00Home-uitgelicht, Ontdek|
Ga naar de bovenkant