vraag het de trendwatcher

Stel je vraag

Jouw email adres wordt niet gebruikt, gepubliceerd, opgeslagen of verstrekt aan derden.

“wat is in het kort nu, in 2016, de brillenmode? Zijn het lichte monturen, of zware, kleurrijk of juist niet, grote monturen, kleine monturen?”

Tim

Dit seizoen zijn er weer een heleboel leuk modetrends en tips! Het antwoord op je vraag vind je in ons laatste blogbericht.

“Wat is het kleurgebruik de laatste 25 jaar?”

Ellen

De laatste 25 jaar is praktisch elke kleur aan bod geweest. De kleuren die men 25 jaar geleden gebruikte, worden vandaag de dag nog steeds gebruikt. Zwart & havanna blijven immens populair bij het ontwerpen van brillen. Kleurgebruik is echter wel seizoensafhankelijk, zo zien we in de lente en zomerperiode vaker opvallende kleuren, in de herfst en winter de meer getemperde kleuren, en donkere tinten.

Heb je een vraag aan een trendwatcher?

Op basis van je vraag stelt onze trendwatcher de verwachtingen over toekomstige ontwikkelingen samen. Zo ziet een trendwatcher een verschuiving in de brillenmode wereld, nog voordat de eerste catwalk gelopen is.

Bronnen bijhouden is voor een trendwatcher een absolute must. Onderzoeken, bladen, het internet, iedere invloed kan een belangrijke zijn. De trendwatcher analyseert al deze informatie en krijgt het een betekenis. Deze informatie wordt vaak uitgewerkt in een trendboek (ook wel lookbook genoemd), een trendrapport en het uiteindelijke product.

“Stel je vraag en wij geven je antwoord!”

“Is een mat zwarte bril met een vrij groot montuur uit de mode?”

Myléne

Nee zeker niet! Voor een exclusieve en robuuste look ga je voor een zwarte bril. Bekijk bijvoorbeeld een mooie mat zwarte wayfarer. Heb je fel blond haar? Dan kan een mat zwarte bril je gezicht vrij hard maken. Heb je donker gekleurd haar dan staat een zwart en/of bruin gevlekt montuur je ongetwijfeld goed! Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor een gewaagdere bril, zoals rood en blauw. Succes met het uitzoeken van een nieuwe bril!

“Wat zijn de meest bekende brillentrends in de laatste 25 jaar?”

Margo

De laatste 25 jaar hebben wij heel veel verschillende brillentrends voorbij zien komen! Zo zijn de Aviator brillen en cat eye brillen (vlinder gevormde brillen) sinds jaar en dag populair. Vergeet ook zeker de Wayfarere brillen niet! Dit type bril heeft zijn oorspronkelijke vorm te danken aan Ray Ban en inmiddels zijn deze er in ontelbaar veel variaties, zowel verschillende materialen en kleuren. Een trend die inmiddels vervlogen is staat bekend als “de Dwayne Wayne bril”.