Wanneer je zicht verslechtert, gaat dat meestal geleidelijk. Soms heb je het zelf niet eens door. Jij of je omgeving kan het op een gegeven moment wel op gaan vallen. Dan vraag je je af: Moet ik een bril?

Deze signalen geven aan dat de aanschaf van een bril een verstandige keuze is voor jou! Sommige lijken misschien voor de hand liggend, maar ga ze eens na:

1. Moeite met Lezen

Als je het nodig vindt je bank steeds weer naar voren te schuiven voor de tv, omdat anders de ondertiteling één raadsel is, is dat een duidelijk signaal.

Of wanneer je je boek of krant steeds verder van je af moet houden om scherp te zien. Ook het moeilijk kunnen lezen van verkeersborden is een teken.

Dit is niet alleen onprettig voor je ogen, maar ook voor je houding is dit niet goed. Het kan namelijk zijn dat je steeds ver naar voren moet buigen of  juist naar achteren.

WELKE BRIL STAAT JOU HET MOOIST? KLIK HIER

2. Hoofdpijn

Omdat je door je verminderde zicht je harder in moet spannen goed te lezen, kan dat flinke hoofdpijn opleveren. Vermoeide ogen zijn daar tevens het slachtoffer van. Dit is een veel voorkomende klacht.

Heb jij hier last van? Dan is het heel verstandig om eens een bezoekje aan de opticien te brengen.

3. Wazig zien

Dit signaal lijkt super logisch, maar toch heb je het zelf meestal veel minder snel door dan je zou denken. Dat komt omdat dit fenomeen zich niet acuut voordoet maar je zicht stukje bij beetje verslechtert.

Hoe kun je dit nu voor jezelf testen?
Kijk eens naar de bomen buiten (niet van té dichtbij). Zie je de blaadjes onafhankelijk van elkaar, of zie je één groot geheel? Wanneer alle blaadjes door jouw ogen als één grote massa wordt waargenomen, is het slim om je ogen te laten testen.

Je ogen laten testen is helemaal geen “Big Deal”. Dus wanneer je twijfelt: “Moet ik een bril?”, loop gewoon even bij een opticien binnen.

En heb je een bril nodig? Kijk hier vast online welke brillen jou het mooiste staan!

BEKIJK NU DE MOOISTE BRILLEN GELIJK ONLINE