Retro tienerbrillen zijn de trend van dit jaar. Massaal draagt brildragend Nederland de retro gevormde brilmonturen. Dit type bril is een revival van de ronde brillen en vlinderbrillen. Bijzondere materialen zijn geoorloofd als het gaat om retro brilmonturen. We zien naast de diversiteit in materiaalgebruik vooral veel kleur. Van felle opvallende kleuren tot matte zachte tinten. De ombre tint (een overloop in kleur in het montuur) zien we ook veelvuldig in ons assortiment retro tienerbrillen.

Toen je ouders tieners waren was de trend oversized, te grote brillen die zorgen voor een open uitstraling. Deze waren met name in de jaren ’70 en ’80 niet uit het straatbeeld weg te denken. Je moet echter wel durven om zo’n bril te dragen, maar wanneer je overtuigd bent, zie je hoe cool en speels deze brillen staan. Retro en vintage brillen zijn voor vrouwen perfect te combineren met een schattig jurkje, of voor een sexy ‘nerd look’ kies je voor een stoere outfit met een stads effect.

Met een beetje geluk kom je nog een echte oude bril tegen op een rommelmarkt. De kans op een echte merk retro bril is alleen niet zo groot. Het internet biedt uitkomst! Via onze website kun je online op je eigen gezicht retro tienerbrillen passen. Benieuwd welke jou goed staat?