Metalen brillen

metalen brillen

Dikke monturen, dunne monturen, zolang er maar metaal in verwerkt is. Diverse merken zorgen ervoor dat het materiaal metaal terug van weggeweest is. Metaal in combinatie met acetaat en/of titanium zorgt voor een hippe bril waar je mee gezien mag worden. Dikke monturen van acetaat zijn niet meer weg te denken. Aluminium speelt een grote rol in de nieuwste collectie van diverse merken. Het beproefde lichtgewicht materiaal is naar keuze gelakt of gepolijst te verkrijgen op het sportieve tweede model.

De glazen om beter mee te kunnen zien werden rond 1400 met een metalen beugel verbonden. Totdat in 1728 mijnheer Scarlett er veren aan bevestigde moest de bril altijd worden vastgehouden. Voor de fabricage van de brilmonturen werden allerlei soorten metalen gebruikt. Tegenwoordig letten we erop dat de materialen sterk zijn, geen irritatie op de huid geven en goed te verwerken zijn. Eigenlijk kunnen we zeggen dat de metalen bril de correctie bril van oudsher was. Twee brilglazen in een metalen omranding. Metaal is voor sommige brilontwerpers een pure kunstvorm.

In vele vormen en kleuren en comfortabel om te dragen. In veel metalen brillen wordt het metaal met kunststof gecombineerd. Dit om de gewenste sterkte te bereiken, of om de bril een speels element te geven. Metaal krijgt in dit geval de hoofdrol in het brilmontuur, of de brilveren (de poten van een bril).

Mooie metalen brillen zijn altijd in!