• metalen montuur

” Metalen brillen zijn in! “

Diverse brillenmerken zorgen ervoor dat het materiaal metaal helemaal terug van weggeweest is. Metaal (eventueel) in combinatie met acetaat en/of titanium zorgt voor een hippe bril waar je mee gezien mag worden.

Geef jezelf een geweldige vintage look met een montuur van metaal. Dit soort brillen hebben voornamelijk iets dunnere monturen, wat een mooi, verfijnd uiterlijk oplevert.

De allereerste brilmonturen waren van metaal

De glazen om beter mee te kunnen zien werden rond het jaar 1400 met een metalen beugel verbonden. Voor de fabricage van de eerste brilmonturen werden allerlei soorten metalen gebruikt. Tegenwoordig letten we erop dat de materialen sterk zijn, geen irritatie op de huid geven en goed te verwerken zijn.

Eigenlijk kunnen we zeggen dat de metalen bril de correctie bril van oudsher was. Twee brilglazen in een metalen omranding. Metaal is voor sommige brilontwerpers een pure kunstvorm. En dat vooral door de geraffineerde retro stijl.

Metalen monturen zijn in vele vormen en kleuren en comfortabel om te dragen

In veel metalen brillen wordt het metaal met kunststof gecombineerd. Dit om de gewenste sterkte te bereiken, of om de bril een speels element te geven. Metaal krijgt in dit geval de hoofdrol in het brilmontuur, of de de poten van een bril. Metalen brillen hebben veelal neussteuntjes, waardoor de bril minder nauw aansluit, en het dus zorgt voor een goeie ventilatie. Wat ook weer bijdraagt aan het draagcomfort.

Oftewel, wil je een look die helemaal up-to-date is, dan is een metalen bril perfect! In 2018 is het een opkomende trend. En niet voor niets.

Kijk in onze online paskamer welke metalen bril jou het beste staat!

Wil je Metalen Brillen Passen? – Klik Hier

Bekijk meer brilvormen

2018-04-10T15:00:52+02:00Algemeen, Brilvormen|
Ga naar de bovenkant