Kunststof brillen, hip en tijdloos!

kunststof brillen

Het is een enorme trend, de opvallende kunststof brillen. Jong en oud loopt ermee en misschien juist daarom jij niet. Of zijn er andere redenen?

Anatomisch kunnen er redenen zijn waarom deze brillen minder geschikt zijn voor jou. Toch zijn er grote verschillen in de vormgeving van kunststof monturen, waardoor veel misschien niet past, maar ook veel weer wel. Het is goed om te weten dat dit soort monturen vaak wat meer afsluiten bij de neus en wangen, hierdoor kan het zijn dat je glazen wat eerder beslaan.

Ook kunnen kunststof brillen wat meer glijden bij warm weer en een gladde huid. Prettig is juist weer dat er een groter draagvlak is op de neus, hierdoor wordt het gewicht van de bril meer verdeeld, waardoor je meer draagcomfort ervaart. En omdat er geen neussteuntjes op zitten kunnen deze ook niet gaan irriteren, knellen of afdrukken geven in de huid. Al komen er trouwens ook wel steeds meer kunststof monturen met neussteuntjes.

Een bril met neussteuntjes is meestal gemaakt van metaal. Hierdoor kan het vooral een weinig opvallende bril zijn en licht van gewicht. Door de neussteuntjes sluit hij minder af en heeft daardoor een goede ventilatie. Handig voor de momenten als je het plotseling heel warm hebt (overgang). Toch hoeven deze metalen monturen tegenwoordig niet per definitie onopvallend te zijn. Neussteuntjes kunnen wel van die gemene rode afdrukken geven op de neus. Een oplossing kan zijn betere afstelling of een ander type neuspad: groter, kleiner, stroever, gladder. Metalen brillen zonder neuspads bestaan trouwens ook al decennia lang.

Kunststof brillen zijn tijdloos!