• bril onderhouden

” Hoe Onderhoud Je Een Bril? “

Alles slijt. Je favoriete broek, je geliefde paar schoenen en helaas ook je bril. Maar er zijn wel dingen die je kunt doen voor het onderhoud van je bril.

Hoe ouder de bril wordt, hoe groter de kans is dat er doffe plekken op komen. Dat er na verloop van tijd doffe of witte plekken op je kunststof brilmontuur ontstaan, is normaal en heeft niets te maken met de kwaliteit van het materiaal.

Wist je dat een brilmontuur constant alles te verduren krijgt? Zelfs meer dan de lak van een gemiddelde auto. Een bril staat steeds bloot aan lichaamszuren, cosmetica, zalfjes, haarlak etc.

Trends in brillen geeft je tips hoe je lang plezier van je nieuwe bril kunt hebben.

Leg de bril goed neer

Wanneer je de bril op- en afzet, probeer dit dan altijd met 2 handen te doen. Leg je bril daarbij nooit op de glazen neer, maar altijd op de bovenkant, met de pootjes uitgeklapt. Als je de bril een tijdje niet gebruikt, bewaar deze dan in een brillenkoker

Wil Je De Nieuwste Brillen Online Passen? – KLIK HIER

Reinig de bril

Maak je brillenglazen altijd schoon met een speciaal microvezeldoekje en de daarvoor bestemde brillenspray. Het doekje dat bij de bril is geleverd is zo’n doekje. Het voorkomt krassen op je bril. Tissues en kledingstukken laten vezels en stofdeeltjes los, wat krassen kan veroorzaken. Glasreinigers, zeep of andere schoonmaakmiddelen kunnen de beschermlaag van uw brillenglazen en/of montuur aantasten.

Om stof en vuil te verwijderen is het aan te raden de bril eerst even af te spoelen met handwarm water.

Extra tips

  •  Als je haarlak wilt gebruiken, spuit dan eerst de haarlak en zet pas daarna je bril op. Wanneer je zonder bril echt niks ziet, gebruik dat een oude bril.
  •  Zorg ervoor dat je bril niet blootgesteld wordt aan temperaturen boven de 40 graden Celsius. Laat de bril dus niet in een hete auto liggen, en zet hem af in voordat je in de sauna stapt.
  • Plotselinge temperatuurveranderingen zijn slecht voor je bril. Ga dus bijvoorbeeld niet meteen met je bril voor een warme haard zitten, als je net uit de koude winterlucht komt.

Heb je zin in een nieuwe bril? Kijk hier online alvast hoe het je staat!

PAS HIER JE NIEUWE BRIL ONLINE
2018-03-30T14:25:15+02:00Tips|
Ga naar de bovenkant