• bifocale glazen

Een brilmontuur met bifocaal glas

De naam zegt het eigenlijk al een beetje, bifocale glazen hebben een dubbele functie. Veraf en dichtbij kunnen kijken met maar één bril. Bij deze glazen zijn twee verschillende sterktes ingeslepen.

Dit type brilglas lijkt in veel opzichten op multifocale glazen. Echter kent multifocaal een nog breder gebruiksdoel, vandaar de naam multi. Een bril met bifocaal glas wordt met name gebruikt als je veel leest. Je beschikt namelijk over een breder leesvlak. Het bovenste deel van de bril is voor veraf, het onderste glas is voor dichtbij. Met de verdere ontwikkelingen van multifocale brilglazen verdwijnen de bifocale glazen steeds meer naar de achtergrond.

De opticien zal je uiteindelijk het beste kunnen adviseren in welk glas het beste bij jou past. Dit hangt sterk af van het gebruiksdoel en specifieke wensen. Het aanmeten van een bril met bifocaal glas is vakwerk. Het vraagt om hoogwaardig technisch en specialistische apparatuur. Er wordt bij het aanmeten van het glas  nauwlettend gekeken naar jouw manier van kijken. Dit in combinatie met de aanbevolen oogcorrecties naar aanleiding van een oogmeting, en het montuur dat je draagt. Dit moet allemaal feilloos op elkaar zijn afgestemd.

Tenzij het anders is aangegeven zijn alle brillen uit onze collectie geschikt voor bifocale glazen.

Wil je weten welke bril jou het beste staat?
Ga naar onze online paskamer!

ONLINE BRILLEN PASSEN
2018-04-10T13:13:45+02:00Glas soorten|
Ga naar de bovenkant