Bifocale brillenglazen

bifocaal brilglas

Brilmonturen met bifocale brillenglazen. De naam zegt het eigenlijk al, het zijn glazen met een dubbel doel. Veraf en dichtbij kunnen kijken met maar één bril. Dit glas heeft ingeslepen verschillende sterktes.

Dit type brilglas lijkt in veel opzichten op multifocale brilglazen. Echter kent multifocaal een nog breder gebruiksdoel, vandaar de naam multi. Brillen met bifocale glazen worden met name gebruikt als je veel leest. Je beschikt met multifocaal glas namelijk over een breder leesvlak. Het bovenste deel van de bril is voor veraf, het onderste glas is voor dichtbij. Met de komst door verdere ontwikkelingen van multifocale brilglazen verdwijnen de bifocale brilglas steeds meer naar de achtergrond.

De opticien zal je uiteindelijk het beste kunnen adviseren in welk glas het beste bij jou past. Dit hangt sterk af van het gebruiksdoel en specifieke wensen. Het aanmeten van een bril met bifocale glazen is vakwerk. Het vraagt om hoogwaardig technisch en specialistische apparatuur. Er wordt bij het aanmeten van bifocaal glas nauwlettend gekeken naar jouw manier van kijken. Dit in combinatie met de aanbevolen oogcorrecties naar aanleiding van een oogmeting, en het montuur dat je draagt. Dit moet allemaal feilloos op elkaar zijn afgestemd.

Tenzij het anders is aangegeven zijn alle brillen uit onze collectie geschikt voor bifocale brilglazen.