Er zijn weinig dingen zo vervelend als een afzakkende bril. Gelukkig zijn er genoeg manieren om jouw bril weer perfect op zijn plaats te laten zitten.

1. Gebruik een Primer!

Voor mannen klinkt het misschien gek, maar vele vrouwen hebben het vast en zeker in hun make-up tasje zitten: een Primer. Dit is het laagje dat je als ondergrond op je gezicht smeert, waardoor de make-up goed blijft zitten. Breng de primer aan op je neusbrug, en het afzakken zal een heel stuk minder worden. Bijna elk make-up merk heeft wel een primer in de collectie, dus er zijn dus ook goedkope.

Welke Bril Staat Je Goed? – PAS HIER

2. Afstellen

Het kan zijn dat jouw bril te los afgesteld is. Deze zakt dan uiteraard af. Maar vergis je niet, ook een te strak afgestelde bril kan naar beneden zakken. Deze drukt zichzelf namelijk omhoog, om vervolgens weer af te zakken.
Het is in zo’n geval handig om even langs de opticien te gaan om te vragen of de bril goed afgesteld kan worden.

Sommige brillen hebben neuskussentjes. Zijn jouw neuskussentjes goed afgesteld? Hoe meer contact de kussentjes maken met je neusoppervlak, hoe steviger de bril staat. Is voor jouw gevoel dat contact te weinig, dan kun je dat ook laten bijstellen bij de opticien.

Ook kunnen nieuwe neussteuntjes een oplossing zijn, zoals metalen steuntjes.

3. Poeder je neus!

Dit is een tijdelijke oplossing, maar het werkt wel. Breng wat (make-up) poeder aan op het raakvlak van je bril met je neus. Je zal geen afzakkende bril meer hebben. Dit werkt nog beter in combinatie met tip nummer 1, de primer.

Soms is er niet zo veel meer te doen, en is je bril gewoon ‘op’. Dan wordt het tijd voor een nieuwe bril! Bekijk nu snel online welke bril het beste bij jou past!

Tijd voor een Nieuwe Bril? Vind hem hier!