De service van de zelfstandige aangesloten opticien!

Wat is de betekenis van “opticien”?

Dat is een persoon die brillen en andere optische instrumenten (maakt en) verkoopt. Daarnaast moet de opticien kennis hebben van de huidige trends op gebied van brillen. Ook moet de opticien kennis hebben van de werking van het oog om een goede oogmeting te kunnen doen.

De opticien heeft de specialistische kennis om bij jou de ogen te meten en de opticien kan de juiste sterkte bepalen die jij nodig hebt. Voor een goed zicht helpt de opticien je ook bij het maken van de keuze voor het juiste glas in je bril.

Naast de oogmeting kan de opticien je ook adviseren bij de juiste keuze van je bril. De opticien let dan op de grootte van de bril en hoe deze op je gezicht staat. De opticien helpt je ook met het afstellen van de bril. Voor reparaties aan de bril kun je ook bij je opticien terecht.

Weet je niet of je de bril via je verzekering vergoed krijgt? De opticien kan je hierin adviseren. Zij hebben een samenwerking met de meest erkende verzekeringsmaatschappijen.

De opticien hoeft geen speciale opleiding genoten te hebben om de klant goed te kunnen adviseren. Binnen de optiek zijn ook optometristen en orthoptisten werkzaam. De optometrist heeft de medische kennis in het bepalen van optische eigenschappen en afwijkingen van de ogen, met behulp van apparatuur. Tevens kan de optometrist visueel therapeutische adviezen en oefeningen geven.

De opticien zorgt dat je, zonder zorgen veel draagplezier hebt van je nieuwe bril!